Onze specialiteiten

Ontdek onze specialiteiten en op welke vlakken wij het verschil maken.

Low Vision

Verschillende soorten hulpmiddelen

Is uw gezichtscherpte zo verminderd dat een bril niet meer kan helpen? Wij bieden u verschillende soorten hulpmiddelen aan. Komt gerust eens binnen om ze uit te proberen. Op regelmatige basis richten we slechtzienden-dagen in met een specialist ter plaatse. Bel gerust voor meer info.

 

Anti-ptosis

Ooglidklem

De Anti-Ptosis van R. Mercier, in gebruik vanaf 1945, heeft reeds positieve resultaten behaald bij meer dan 20.000 gevallen. Wanneer de ooglidspier geen kracht (meer) heeft om het ooglid open te houden, kan een anti-ptosis klem de werking overnemen en de oogleden open houden. Het oprichtmechanisme van het ooglid bestaat uit een bevestigingsklem die bevestigd wordt aan de bovenrand van het voorstuk, aan de binnenkant van de bril. Het sluiten van het oog blijft naturel en de klant krijgt terug een natuurlijk uitzicht.

MORROW

Nieuwe glastechnologie: verander je blik met een simpele KLIK

  • Een progressieve bril zonder vervormingen voor bijna elke situatie
  • Een elektrische boost om details beter te zien

Revolutionaire glazen op basis van vloeibare kristaltechnologie. Elektrische glazen, minder vervormingen, een breder gezichtsveld.

Kom langs in onze winkel voor meer informatie en ervaar Morrow.

 

Myopie-expert

Primeur! Myopie-afremmende brilglazen

Bijziendheid (myopie) komt steeds vaker en op steeds jongere leeftijd voor. Deze stijging is te wijten aan onze leefwijze die verandert. Kinderen kijken vaker op computer, tablet of smartphone. Daardoor brengen ze minder tijd buitenshuis door en dat is het probleem. Het licht buiten zorgt ervoor dat de oogstructuur steviger wordt, waardoor het ‘langer worden’ van het oog geremd wordt, en dus ook de bijziendheid minder toeneemt.

Een hoge mate van bijziendheid staat direct in relatie met oogaandoeningen als staar, glaucoom en netvliesloslating op latere leeftijd. Niet alleen zijn deze aandoeningen erg vervelend, maar ze kunnen zelfs leiden tot blindheid. Het beheersen van de toename van bijziendheid bij kinderen is dan ook van groot belang om ze ernstige oogproblemen in de toekomst te besparen.

Voor meer info, graag een afspraak maken.

Goed nieuws!

Naast lenzen bestaan er nu ook brillenglazen die de toenemende bijziendheid zouden afremmen! De glazen kunnen enkel verkregen worden op advies van uw oogarts. Voor meer info, maak gerust vrijblijvend een afspraak. Zo kunnen we samen met u en uw kind de beste oplossing zoeken en wordt hij of zij uiteraard goed opgevolgd om verdere achteruitgang te beperken.

 

Doe mee met de 20-20-2-regel

  • Na 20 minuten van dichtbij kijken
  • een onderbreking van 20 seconden om in de verte te kijken
  • en minstens 2 uur per dag buiten