Optometrie

Oogmeting, een vak op zich

Oogtest

‘Laat uw ogen professioneel nakijken’

Neem een afspraak bij ons voor een gratis professionele oogtest. Deze wordt uitgevoerd door jarenlange ervaren opticiens, die uitgebreid de tijd nemen om alle gegevens perfect te meten met de laatste nieuwe meetapparatuur.

Ook de oogdruk kan gemeten worden met een non-contactotonometer. Als een medisch onderzoek nodig blijkt, verwijzen we u door naar uw oogarts.

Nachtzicht

‘i.Scription® technologie van ZEISS’

We maken als het ware een “vingerafdruk” van uw ogen. Hierdoor ervaart u een scherper en meer ontspannen zicht zowel ‘s nachts als overdag. U ziet contrasten veel beter, de kleuren worden dieper, intenser en levendiger en vervelende reflecties en halo’s verminderen aanzienlijk. Dit resulteert in een verhoogde veiligheid tijdens het autorijden.

Progressieve glazen

Ogen met verbeterd zicht op alle afstanden

Met onze brede selectie aan multifocale brillenglazen kunnen we glazen voor uw specifieke zichtbehoeftes maken. Deze glazen zijn speciaal gemaakt voor uw gezichtsvorm, levensstijl, werk en kijkgewoontes. Individueel en uniek – net als u! Met behulp van een geautomatiseerde 3D-scanner wordt de vorm van het montuur afgetast op basis van meer dan 10.000 verschillende meetpunten. Zo kunnen we het glas extra dun produceren

Computerglazen

De ergonomische oplossing tegen nek- en schouderklachten

De computer of tablet speelt een steeds grotere rol in ons dagelijkse leven, zowel privé als professioneel. Als u last hebt van rug – of nekproblemen, dan kan een computerbril u zeker helpen. Deze brillenglazen bieden een groot gezichtsveld op korte -en tussenafstand. Zo kunt u een comfortabele en ontspannen houding aannemen omdat u zonder inspanning door het juiste deel van het brillenglas kunt kijken. Uw optimale afstanden worden bij ons in de winkel gemeten en besproken.

50% korting op uw 2e paar glazen*

Opties: multifocaal, bureaubril, werkbril, leesbril, sportbril, …
*Meer info en voorwaarden in winkel.

Myopie-expert

Bijziendheid & Kinderen

Bijziendheid (myopie) komt steeds vaker en op steeds jongere leeftijd voor. Op dit moment is al zeker 50% van de jongeren in Europa bijziend. In Azië is dat zelfs meer dan 80%(!). Niet alleen dat, maar ook de mate van bijziendheid wordt steeds extremer. De sterkste toename vindt meestal plaats tussen de 6 en 17 jaar oud. Deze groep loopt gevaar om hoog bijziend te worden.

Een hoge mate van bijziendheid staat direct in relatie met oogaandoeningen als staar, glaucoom en netvliesloslating op latere leeftijd. Niet alleen zijn deze aandoeningen erg vervelend, maar ze kunnen zelfs leiden tot blindheid. Het beheersen van de toename van bijziendheid bij kinderen is dan ook van groot belang om ze ernstige oogproblemen in de toekomst te besparen. Voor meer info, graag een afspraak maken

Risico-analyse: Klik hier